הפודקסטים שלנו

מיגור עוני

בנטפליקס עלו לאחרונה עם ״עוזרת בית״ maid שמתארת את חייה של אלכס, שבורחת מבעלה השתיין, וחייה עוברים עליה בעוני מחפיר. היא שורדת באמצעות מטבעות שהיא מוצאת בשיפולי הספות, מתמודד עם אמא אגוצנטרית, ועם צרות שלא מפסיקות לפול עליה בצרורות. סדרה טובה, ולא נעשה לכם ספוילר.

החברים בנטפליקס עלו לאחרונה גם עם משחק הדיונון, הסדרה הדרום-קוריאנית המדוברת. שגם היא עוסקת בכסף, מעמד וחובות. אני מאלה שמאמינים שהתרבות הפופולרית מספקת לנו מראה חברתית ששווה להסתכל עליה, ושהסדרות שנעשו בנטפליקס לאחרונה, העיסוק הגובר בעוני ומצוקה כלכלית, הן משום שבשנתיים האחרונות (פאוזה) במיוחד, מאז שפרצה הקורונה לחיינו, עלו מימדי העוני למספרים חסרי תקדים.

בארה״ב 7.3 מיליון משפחות היו מתחת לקו העוני ב-2020, 13.5 מיליון אמריקאים סבלו מרעב, ו38.5 מיליון אמריקאים איבדו את מקום עבודתם במהלך המגיפה ובעקבותיה.

בישראל אחוז העניים עומד על 29% ויש כיום כ-2 מיליון ישראלים מתחת לקו העוני. לצד הנתונים האלו ראינו בישראל ובמקומות אחרים בעולם מפגני סולידריות אזרחיים שבהם אנשים טובים נרתמו כדי לעזור לאחרים. ראינו כיצד הרשויות לומדות את המצב החדש ומנסות להתמודד איתו (פאוזה) בהיעדר נתונים. זה היה מאמץ לא פשוט והיה ניכר שחסרים כלים מתאימים לבקרה ושליטה, שיאפשרו לרשות המקומית להגיע לכל מי שצריך בזמן כמה שיותר קצר ובצורה אפקטיבית.

האתגר הגדול והמספרים המאמירים, הביאו גם לפתרונות חדשניים, איך להתמודד נכון יותר ולהפחית את מימדי העוני. באמצעות טכנולוגיה, שיתופי פעולה, ניהול משאבים נכון ונחישות-אפשר לנצח את העוני. נדבר היום עם ד״ר דגנית בידרמן היזמית שמאחורי Citizen Intelligence כלי לניהול שירותים חברתיים מבוססי דאטה ועו״ד ליאור אבירם, השותף המנהל של שבלת.

חפשו תכניות או פרקים

דילוג לתוכן